Daniella Eriksson — Ranunculus

Välkommen att ta del av den samtida dansföreställningen Ranunculus med koreografen och dansaren Daniella Eriksson på söndag 18 juli kl. 14.00 i Cassels konsert- och kulturhus i Grängesberg. Kom i tid, både innan och efter föreställningen kommer det finnas möjlighet för mingel.

FÖRESTÄLLNINGEN RANUNCULUS

I en delikat mix av kropp, känslor och nonsens lyfter koreografen Daniella Eriksson frågor som rör vår uppfattning om världen. När hon bryter en stabil, kontrollerad och explosiv koreografi med teatraliska gester hypnotiserar hon publiken likt en giftig blomma. Ett solo med starka kontraster som ger utrymme för egen tolkning och reflektion. Ranunculus är ett intimt möte mellan publiken och dansaren och en förförisk inbjudan till ett existentiellt landskap.

DANIELLA ERIKSSON

Dansaren och koreografen Daniella Eriksson bjuder i sina koreografier in publiken till ett universum som liknar det vi bor i men där saker och ting har nya konstiga färger och kvalitéer. Betydelser är inte vad de brukar vara och vanliga föremål får sina egenartade liv. Plötsliga vändningar och starka motsägande uttryck och rörelser präglar hennes arbete, inspirerad av tågplattformar och morötter, gamla träd och snygga koftor. Daniella skapar en värld som utmanar publiken att fråga sig vad de tittar på när de tror att de vet vad de ser. Daniella är uppvuxen i Falun men har numera sin bas i Köpenhamn där hon vid sidan av sitt arbete studerar en MFA i “Dance and Participation”. Hon utbildade sig tidigare vid Dans och Cirkushögskolan i Stockholm. Sedan 2016 har hon turnerat egna verk till teatrar och festivaler runt om i Europa och arbetat som dansare i verk av koreografer såsom Lea Moro, Wilhelm Groener och Rosalind Crisp.

DATUM & TID

Söndag, 18 juli, kl. 14.00
Föreställningen är ca. 30 min lång.

MAT OCH DRYCK

Kom i tid. Både innan och efter föreställningen kommer det finnas möjlighet för mingel och det kommer finnas ljuvlig dryck och fika att köpa.

BESÖK

Cassels Konsert- & kulturhus
Bergsmansvägen 33, 772 40 Grängesberg
Med buss når du Cassels via hållplatsen Gruvfogdevägen Grängesberg följt av en 300 m lång promenad. För bil finns parkering vid gatan.

BLI MEDLEM

Stötta samtidskonsten i Dalarna genom att bli medlem i Galleri Svarta Gran. Ditt medlemskap betyder mycket för oss. Gå in på https://www.svartagran.com/medlem.html.

SAMARBETSPARTNERS

Denna föreställning arrangeras i samarbete med Region Dalarna, ABF Borlänge–Nedansiljan, Konstfrämjandet Dalarna, Borlänge kommun och Simplitude.