Annika Norlin och Jonas Teglund

Det känns fantastiskt att Annika Norlin och Jonas Teglund kommer till Cassels i höst för att spela låtarna från sin senaste skiva ”En tid att riva sönder”. Annika Norlin (Säkert och Hello Saferide) som är en av Sveriges bästa textförfattare och Jonas Teglund har gjort ett album som utforskar en period av sorg, dåliga besked, en omvärld i förändring – men framför allt, ljusglimtarna som tar en igenom det. Resultatet blev en rasande kreativitet och musikalisk glädje som hyllats av både kritiker och lyssnare.

Under vårturnén stod de på utsålda konserthus och hälsade välkomna till sin tröstmässa, en plats för sorg och försoning även för de som inte går i kyrkan. Rytmiska gitarrer, mjuka orglar och texter om att navigera i en rutten tid.

Konserterna skiljer sig från vad Annika Norlin tidigare gjort med Säkert! och Hello Saferide – det är en lugnare, mer meditativ spelning där Teglund och Norlin hålls uppe av bandet – förutom Teglund på gitarr jazzpianisten Max Agnas, trummisen Christian Gabel (1900, bob hund), Sveriges hårdast arbetande basist Paulina Mellkvist och multiinstrumentalisten Petter Granberg. Musiken lyfter sig från skivan och tar en ny, egen form.

Övrigt

Det kommer inte att vara någon paus under spelningen.
Garderob finns mot en avgift.
P-platser finns utanför Cassels konserthus med adress Bergsmansvägen 33 i Grängesberg. Det finns även platser för husbil, vänligen kontakta Cassels för mer information om det.
Boende och mat finns i närheten på Disponentparken och hotell Stopet i Grängesberg.

Datum & tid:
18 oktober 19.00 ingen paus

Adress:
Bergsmansvägen 33
772 40 Grängesberg

Ställplatser för Husvagn/Husbil finns kontakta Cassels Konserthus Thomas Gustafsson 0727454243