TAW Cassels 30 augusti 2024

Äntligen kommer Tomas Andersson Wij till Cassels konserthus för en intim konsert då han kommer att spela låtar från hela sin låtkatalog.

I 25 år har Tomas Andersson Wij byggt sin publik genom många hyllade album och idogt turnerande. Med allvar och humor, en skicklig berättarteknik, melodier som fastnar och en karaktäristisk röst har hans musik letat sig in i lyssnarna.

Många upptäckte honom i SVT-programmet ”Tomas Andersson Wij spelar med” och ännu fler genom ”Så mycket bättre” 2017, som bland annat resulterade i den älskade tolkningen av Sven Ingvars ”När solen färgar juninatten”.

Tomas Andersson Wij är och förblir en stark kraft på den svenska musikscenen, något som inte minst befästs genom 15 utgivna skivor och flertalet lyckade samarbeten med artister som Mauro Scocco och Jonathan Johansson.

Hösten 2023 släppte han det första smakprovet från sitt kommande album. En singel som bär namnet ”Still Got the Blues från Sverige” och som är en slags fortsättning på hans genombrottslåt ”Blues från Sverige”, som släpptes för 20 år sedan. I januari släpptes albumet ”Sorgsna sånger gör mig glad” – det 13:e albumet i ordningen.

Foto: Dennis Wernersson

Övrigt
Det kommer inte att vara någon paus under spelningen.
Garderob finns mot en avgift.
P-platser finns utanför Cassels konserthus med adress Bergsmansvägen 33 i Grängesberg.
Boende och mat finns i närheten på Disponentparken och hotell Stopet i Grängesberg.

Datum & tid:
30 augusti kl 19.00

Adress:
Bergsmansvägen 33
772 40 Grängesberg